Få en tydelig og klar stemme i telefonen

Brug din stemme aktivt i din jobsøgning. Og jeg mener din stemme – hvilken klang den har og hvordan den vibrerer. Du bruger din stemme hver dag, til at udtrykke dig. Når du ringer op til en arbejdsgiver, når du skal præsentere dig på et netværksmøde eller når du er til en jobsamtale. Har du tænkt på hvor stor en rolle den spiller i din jobsøgning? Stemmen er en del af det samlede indtryk du efterlader – din stemme, dit kropssprog, og det budskab du fortæller. 

Din vejrtrækning kan understøtte din stemme

Blandt jobsøgende er fokus ofte meget ensidigt på de ord du fortæller om dig. Men hvilken ramme giver du dine ord? Hvisker din stemme, er den usikker, tøvende eller uklar. Du kan ændre det, med simple tekniker til en mere tydelig og autentisk stemme.
Din vejrtræning har stor indflydelse på hvordan du lyder. Er din vejrtrækning overfladisk, udnytter du ikke hele dit stemmepotentiale. Dybe naturlige vejrtrækninger lader dig udnytte din stemmes lyd langt bedre.

Din krop kan også hjælpe din stemme

Din kropsholdning har også betydning for hvordan din stemme lyder. Kroppen er din stemmes instrument. Er kroppen slap og ludende, kan du ikke få fuld styrke på din stemme. Tager du i stedet kontakt til din indre fysiske kerne, der hvor du hviler i dig selv og står ret op – ja så hjælper du din stemme. Og det kan du gøre, uanset om du står op, eller sidder ned.

Kombinerer du de 2 enkle teknikker med hinanden, så sker der noget med din stemme. Den bliver tydelig og klar og får autensitet. En simpel teknik du have med dig overalt, som støtte, når du gerne vil brænde igennem.