Få en tydelig og klar stemme i telefonen

God hjælp, når du ringer uopfordret

Find god hjælp, når du ringer uopfordret, ved at bruge din stemme aktivt i din jobsøgning. Og jeg mener din stemme – hvilken klang den har og hvordan den vibrerer. Du bruger din stemme hver dag, til at udtrykke dig. Når du ringer op til en arbejdsgiver, når du skal præsentere dig på et netværksmøde eller når du er til en jobsamtale. Har du tænkt på hvor stor en rolle den spiller i din jobsøgning? Stemmen er en del af det samlede indtryk, du efterlader – din stemme, dit kropssprog, og det budskab du fortæller. 

Din vejrtrækning kan understøtte din stemme

Blandt jobsøgende er fokus ofte meget ensidigt på de ord du fortæller om dig. Men hvilken ramme giver du dine ord? Hvisker din stemme, er den usikker, tøvende eller uklar. Det kan du ændre på, med simple tekniker, til en mere tydelig og autentisk stemme.
Din vejrtræning har stor indflydelse på hvordan du lyder. Er din vejrtrækning overfladisk, udnytter du ikke hele dit stemmepotentiale. Dybe naturlige vejrtrækninger lader dig udnytte din stemmes lyd langt bedre. Og kan give dig god hjælp, når du ringer uopfordret.

Er din vejrtrækning rolig og afslappet, vil vedkommende du taler med, også opleve din ro.
Og det indtryk du efterlader, vil handle om dig. Hvem du er, og ikke din udtalte uro, som også kan høres, selv om du kun taler i telefon.

Din krop kan også hjælpe din stemme

Din kropsholdning har også betydning for hvordan din stemme lyder. Kroppen er din stemmes instrument. Er kroppen slap og ludende, kan du ikke få fuld styrke på din stemme. Tager du i stedet kontakt til din indre fysiske kerne, der hvor du hviler i dig selv – ja så hjælper du din stemme. Og det kan du altid gøre, uanset hvor du befinder dig.

Sådan får du god hjælp, når du ringer uopfordret

Du kan få kontakt til din indre kerne, ved at rejse dig op og tage et par vejrtrækninger.
Hvor du lader dit åndedræt finde sin egen naturlige rytme, for dernæst at skabe en god jordforbindelse. Hvor du finder en god stående kropsholdning, der skaber en indre balance. Måske har du brug for at tage skoene af. Nogle retter også lidt på deres tøj. Prøv hvad der fungerer bedst for dig.
Og langsomt vil du nu mærke roen falde over dig.

Du er nu klar til at gøre det, du har besluttet dig for.
Så skal du tage en udfordrende telefonsamtale, kan du vælge at blive i denne stilling. Den kan støtte dig i at gennemføre samtalen, så du får det ud af den, du har brug for.

Kombinerer du de 2 enkle teknikker med hinanden, så sker der noget med din stemme. Den bliver tydelig og klar og får autensitet. En simpel teknik du have med dig overalt, som støtte, når du gerne vil brænde igennem.