Hjælp til at finde et løntilskudsjob?

Vil du gerne skifte branche, afklares omkring nye jobmuligheder, holde dine kompetencer levende eller skabe nyt netværk – ja så kan et job med løntilskud være en rigtig god trædesten mod nyt job.

Det er ikke altid et løntilskudsjob resulterer i job samme sted, men ofte har det en afsmittende jobeffekt, at være i løntilskudsjob. Da man opleves mere attraktiv hos andre arbejdsgivere, man søger hos.
Jeg har set flere statistikker på området, hvor man har målt den jobskabende effekt på henholdsvis ca. 60% ved job med løntilskud i det private og ca. 40% i det offentlige.

Hjælp på Jobcenteret

Dit Jobcenter kan muligvis hjælpe dig.
De fleste Jobcentre har virksomhedskonsulenter, der har netværk ind i kommunen og regionen. Der måske kan hjælpe dig videre med et offentligt løntilskudsjob. Spørg efter et personligt møde hos en virksomhedskonsulent indenfor det område du søger. Da de enkelte virksomhedskonsulenter kan være specialiserede indenfor forskellige områder.

Får at få den hjælp du har brug for, så skal du have dit ønske tydeligt beskrevet, da de fleste virksomhedskonsulenter er meget travle mennesker. Lav gerne en liste med jobtittel og hvor i kommunen du forestiller dig det kan være.
Det kan også være der er flere områder eller afdelinger du kan arbejde med det, så skriv det på listen. Så bliver der flere indgange for konsulenten at afsøge. Du vil enten kunne få et navn at gå videre med, eller måske kan de direkte kan hjælpe dig med et løntilskudsjob.

Spørg også din jobkonsulent, om de har fået private løntilskudsjobs ind. Det sker af og til, at en arbejdsgiver henvender sig.

Jobdatabaserne hjælper også gerne

Du kan også søge på ordet ”løntilskud” på Jobindex og på Jobnet, og lad eventuelt  ordet  indgå i din søgeagent.
Og her har Jobnet klart flest bud på søgningen.

Brug for salgsargumenter?

Har du brug for salgsargumenter til ansøgningen eller til samtalen?

Læs om mulighederne for den offentlige arbejdsgiver her
I øverste højre hjørne finder du en pdf, du kan vedhæfte eller kopiere fra til din ansøgning.

Læs om mulighederne for den private arbejdsgiver her
Også her finder du en pdf i øverste højre hjørne, der kan understøtte din argumentation.

Det praktiske inden du starter

Når aftalen er hus, skal din kommende arbejdsgiver udfylde en blanket AB 211. Den kan du have med til samtalen, og hjælpe med at formidle videre til Jobcenteret, så arbejdsgiver føler sig hjulpet og du får aftalen hurtigere i hus, da godkendelsen på Jobcenteret kan tage nogle dage.

En tanke om “Hjælp til at finde et løntilskudsjob?

Der er lukket for kommentarer