Skal jeg skrive job med løntilskud på mit cv?

Skriver du job med løntilskud på dit cv, hvis du har været i støttet ansættelse? Det er der mange, som er i tvivl om.
De fleste vælger dog at skrive det på cv’et, umiddelbart som det første, når ansættelsen beskrives. Men skal du nu det?

Selv om det har været støttet ansættelse, og lige meget om det handler om virksomhedspraktik, rotationsjob eller job med løntilskud på dit cv, så har det været et reelt stykke arbejde du har udført.
Og det er det du skal bedømmes på. Du har valgt at bruge kræfter og tid på at holde dine kompetencer ved lige, investere i dem og at udbygge dit netværk. Hatten af for dig!

Sådan kan du også beskrive dine ansættelser

Omtal i stedet dine ansættelser som projektansættelser, vikarjob eller korttidsansættelser. Et løntilskudsjob kan jo godt kaldes for en projektansættelse. Da en projektansættelse benyttes til at løse en afgrænset opgave over afgrænset tid. Og et løntilskudsjob er jo netop en afgrænset opgave over en afgrænset periode. Kan du bedre lide ordet korttidsansættelse, er det også fint. Og rotationsjob er jo dybest set et vikarjob, hvor du vikarierer for en ansat.

Sådan skriver du job med løntilskud på dit cv

Mange vælger at fremhæve ansættelsen ved først at kalde den job med løntilskud, eller udelukkende at kalde den det. Det kan se sådan ud:

2016 – 2016 Job med løntilskud kontorassistent, Virksomhedens navn eller blot
2016 – 2016 Job med løntilskud, Virksomhedens navn

Hvis du udelukkende vælger at beskrive din støttede ansættelse på den måde, devaluerer du dine nyerhvervede kompetencer. Og herved flyttes fokus mod, du har været ledig i en længere periode. Da det er det første øjet møder, når man læser dit cv. Beskriv i stedet din ansættelse sådan:

2016 – 2016   Din jobtitel, Virksomhedens navn
Projektansættelse

Hvor du nedenunder fortæller hvilken form for ansættelse det har været. På den måde flytter du fokus fra din situation, som arbejdsløs, til dine ressourcer, faglighed og kompetencer.
Og husk endelig at beskrive jobindhold og resultater, i dit job med løntilskud på dit cv. Helt som du ellers gør med en ansættelse, på dit cv.

Og bliver du spurgt direkte om det var en støttet ansættelse, svarer du selvfølgelig. Men hold fast i, også at fortælle, hvorfor du valgte en støttet ansættelse.

Korte ansættelser mere normalt

Som jobmarkedet ser ud i øjeblikket, bliver det mere og mere almindeligt med kortidsansættelser, vikariater og projektansættelser, så det er der ikke længere noget mærkeligt i.

Så vælger du dine ord med omhu, sælger du dine kompetencer langt bedre, end hvis du starter med at nævne job med løntilskud eller en anden form for støttet ansættelse. De eneste som har interesse i at kende dine ansættelser til bunds, er din a-kasse og dit jobcenter. Hvad skal en ansætter bruge den information til? En ansætter er mest af alt interesseret i, at få den bedste medarbejder med de bedste kompetencer.

At være en attraktiv kandidat til jobbet, handler jo også om, at du sørger for dine kompetencer er helt friske og ny opdaterede. For eksempel med en virksomhedspraktik, et rotationsjob eller et job med løntilskud på dit cv.

Brug for et knivskarpt resume på dit cv? Find skabelonen her.