Find hjælp til dine transportudgifter til jobsamtalen

transportudgifter til jobsamtalen

Som ledig kan en enkelt jobsamtale blive en belastning for økonomien, når du skal rejse langt for at komme til jobsamtale. Men heldigvis har du flere muligheder for hjælp.

Spørg på dit jobcenter

Flere jobcentre har individuelle ordninger, hvor de tilbyder at dække dele af dine transportudgifter til jobsamtalen. Når rejsen foretages med billigste transportmiddel, og foregår i Danmark. Ofte er der også regler for, hvor lang rejsen skal være, før det kan lade sig gøre at få økonomisk støtte til dine transportudgifter. Nogle steder skal den have en varighed på over 3 timer, andre steder udløses støtten ved en transportlængde, på mere end 1 1/2 times rejse.
Da reglerne er forskellige, fra kommune til kommune, er det bedst at undersøge nærmere. Og dernæst få oplyst, hvor du finder et link til ansøgningsskemaet.
Find og kontakt dit jobcenter her.

Og fik du ikke søgt om muligheden for at få dækket dine transportudgifter til jobsamtalen, før jobsamtalen, er det måske ikke for sent at søge. Kontakt dit jobcenter, og undersøg nærmere. Også her kan reglerne være forskellige, fra kommune til kommune.

Spørg om du får dækket dine transportudgifter til jobsamtalen

Kan du ikke få hjælp hos dit lokale jobcenter, er der også en del virksomheder, der er åbne over for at dække dine udgifter i forbindelse med jobsamtalen. De ved godt, det kan være en større post.
Især hvis du bor længere væk, og du er kaldt til jobsamtale på hovedkontoret i København. Det sker af og til, selv om jobbet er i dit lokale område.
Spørg om muligheden, som det sidste af dine spørgsmål til jobsamtalen.

Kør-med ordning

Yderligere kan du undersøge om du kan finde et lift på samkørselsportalen GoMore.
Her kan du booke et billigt lift med en privat person. Eller du kan leje biler til attraktive priser, fra en bilejer i nærheden af din bopæl.  Også på samme portal GoMore.