Test: Hvad har du brug for i dit næste job?

Ved du hvordan dit næste gode job ser ud? Hvor du trives stort og er glad og tilpas med dit job. Du ved sikkert meget om hvilke faglige og personlige kvalifikationer du har med dig. Og dem bruger du som kompas, når du søger job. Men ved du hvilke værdier dit næste job skal indeholde?

Hvad er det gode job for dig?

Har du nogensinde stillet dig det spørgsmål:
Hvad har jeg brug for, for at jeg trives på mt job?
Så jeg har et job, der gør jeg glæder mig til at gå på arbejde hver dag.
Det er et uhyre vigtigt spørgsmål at stille sig selv. Men min oplevelse er at det er relativ få der gør sig den overvejelselse, i forbindelse med jobsøgning.

Tag øvelsen

Giv dig selv et kvarter til en halv time. Hvor du uforstyrret stiller dig selv spørgsmålet:
Hvad har jeg brug for, for at have det gode job?
Skriv ned hvad der kommer til dig. Og når du er færdig, kan du have mellem 5 til måske 15 punkter, som i større eller mindre grad betyder noget for dig, for at lykkes med jobbet.

Det kan for eksempel være:

Selvbestemmelse
Høj løn
Eget kontor
Flad ledelsesstruktur
Arbejde med jura
Hjemmekontor

I eksemplet her er der 6 punkter. Dernæst overvejer du i hvor høj grad hvert enkelt punkt skal være opfyldt. Nogle punkter skal måske være 100 % opfyldt og andre måske mindre. Sæt procent på hver eneste egenskab

 

Dit resultat kan se sådan ud

Selvbestemmelse – 90 %
Høj løn – 80 %
Eget kontor – 30 %
Flad ledelsesstruktur – 50 %
Arbejde med jura – 70 %
Hjemmekontor – 20 %

Tegn resultatet

Gør dernæst dine overvejelser visuelle. Tegn en cirkel, og del den op i lige så mange dele, som du har punkter skrevet ned. Her er det 6 egenskaber, altså laver du 6 dele. Dernæst inddeler du hver del i den procentværdi, du har angivet.
Du har nu et tydelig billede på, hvad du har brug for i det gode job.

Download et testskema, og tag testen.

 

Dit resultat styrker din jobsøgning

Når du har lavet testen, ved du hvad der skal til, for at du trives godt. Og samtidig bliver du også langt mere tydelig og præcis i din ansøgning, når du argumenter for din motivation.
Men bestemt også til jobsamtalen, da du kan udtrykke dig langt mere kraftfuldt, fordi du ved hvad du hvad du har brug for.