Sådan får du jobsøgningsglæde, som jobsøgende

Jobsøgningsglæde

Når du bliver jobsøgende, og i særdeleshed ledig, ved du ikke hvor lang tid der vil gå, før du atter er i job. Derfor vælger de fleste at fokusere benhårdt på jobsøgning, hvilket er uhyre logisk.
Men har du tænkt på, hvordan du kan arbejde med din jobsøgning, og samtidig opleve trivsel og arbejdsglæde? Og ligefrem opleve jobsøgningsglæde – ord som de færreste forbinder med jobsøgning.

Det gode jobliv med jobsøgningsglæde

At være jobsøgende er et job, helt lige som det du kom fra, hvor du indgik i en organisation og stillede din faglighed til rådighed for en månedsløn. Og uanset hvilket job du har, om det er med en rigtig løncheck eller det er som jobsøgende, er der 3 områder, som generelt er væsentlige at fokusere på, for at have et godt jobliv.

Du skal arbejde på at løse din situation, at finde et nyt job.
Du skal sørge for at udvikle dig rent fagligt og menneskeligt, være i bevægelse.
Og så skal du sørge for dig selv, gøre noget hver dag, som gør dig glad.

Når du er optaget af at fokusere på alle 3 områder, sikrer du dig, du har den energi og glæde, du har brug for, til hele rejsen mod dit næste job.

Løse din situation – finde et nyt job

Det fokuserer de fleste jobsøgende på, på mange forskellige måder, at finde job, og gerne hurtigt. Og hvordan du vælger at gøre det, er helt op til dig, og hvilket menneske du er.
Undervejs vil du opleve at få afslag. Og jo længere du går ledig, jo flere afslag vil du få. Hvor nogle afslag er ligegyldige, og andre afslag påvirker dig, og gør ondt.
Sagt med andre ord, kan det være et benhårdt og barsk arbejde, at blive ved med at søge job. Der er ikke nogen anden vej, du er nødt til at fortsætte indtil du har fået job igen.

Derfor har du brug for at tænke trivsel i din jobsøgning. Der kan give dig energi og arbejdsglæde hele vejen, frem mod dit næste job. Så du kan få jobsøgningsglæde ind i din hverdag.

Udvikle dine personlige og faglige kompetencer

Det er noget, det sker helt automatisk, når du er i job. Det kan være dit arbejdsområde ændrer sig, du får nye arbejdsopgaver eller kundernes krav ændrer sig.
For de fleste er det en trivselstakfor, som er en del af et godt job.
Som jobsøgende er du ikke længere i det positive spændingsfelt, med krav og muligheder for helt automatisk at udvikle dig. Det eneste område, hvor du umiddelbart udvikler dig, er som jobsøgende. Og det er just ikke en kompetence, ret mange arbejdsgivere efterspørger.

Hvilke udfordringer har du brug for, for at trives og opleve arbejdsglæde?
Skal du lære lidt nyt eller skal du udfordres med opgaver, der er så svære, at du knap kan hænge i med neglene. Overvej et øjeblik hvordan du har brug for vækste fagligt og personligt?

Dernæst bør du tage ansvar for dit behov.
Hvor kan du møde de udfordringer? Det kan være i frivilligt arbejde, virksomhedspraktik, løntilskud og uddannelse eller et helt andet sted.

Og uddannelse kan jo være alt, lige fra en ny fuldtids uddannelse til et simpelt webinar, der opdaterer dig på det nyeste, indenfor et særligt område.

Og har du brug for hjælp til det, eller kan du selv?
Overvej også om dit jobcenter eller din a-kasse kan hjælpe dig.

Når du er i bevægelse udvikler dig, og du vil opleve perioden som jobsøgende anderledes, og ikke længere blot som en død periode. Og dine omgivelser vil også opleve din bevægelse. Hvor det kan være lige fra din familie til din næste jobsamtale, der oplever dig.

Sørge godt for dig selv

Helt egoistisk, hvad gør dig glad?
Din jobsøgning kan være en hullet vej, med mange afslag. Derfor skal du også sørge for at passe godt på dig selv. De færreste kan holde til at være i konstant modvind, med det ene afslag efter det andet, i længere tid.
Det kræver god energi, at blive ved med at fortsætte, på trods af andres meninger og tanker om dig og dine kompetencer.

Så sørg for at tanke op til din arbejdsdag som jobsøgende. Sørg for at gøre ting, hver dag, der gør dig glad. Lige meget hvad. Om det så er en hel dag på sofaen, hvor du absolut intet laver, eller det er noget andet langt mere udfarende.

Når du tager alle 3 områder alvorligt, og sørger for at give dem alle sammen lige stor opmærksomhed, vil du kunne bevare din gode energi til hele rejsen mod dit næste job. Og samtidig være sikret et godt arbejdsliv med jobsøgningsglæde – som jobsøgende.