Tidsbegrænset ansat, og jobsøgende – med resultat

tidsbegrænset ansættelse 2

Er du en af de mange, som er i en tidsbegrænset ansættelse, et projekt eller vikarierer for en medarbejder, der kommer tilbage. Ja, så har du arbejde, men du er ikke helt fri af at tænke på jobsøgning. Da du ved, du har en udløbsdato.

Og hvad kan du så gøre, så du står stærkere, hvis du atter bliver ledig. Så din situation er en anden og langt mere ressourcefyldt, hvis du måske skulle blive ledig igen. Her er 5 måder at arbejde med jobsøgning på vågeblus. Så du kan koncentrere dig om dit job, og finde ro ved, når du er i en tidsbegrænset ansættelse.

Optimer dit Google cv

Når en arbejdsgiver googler dig, vil der komme forskellige resultater op. Her vil særligt den første side få mest opmærksomhed. Hvordan ser den ud i dag, hvis du googler dig selv?
Er der noget som bør fjernes, som sender et forkert signal om hvem du er? Eller er der nogle resultater, som gerne må komme frem på første side, som endnu ikke er på første side?

At forbedre dit google cv, kan være en tidskrævende proces. Ikke for dig, men for Google, da søgemaskinen, kan bruge lang tid inden den registrer dine ændringer. Derfor er det en fin ting at tage hul på, når du er i en tidsbegrænset ansættelse.

Det kan være links, der ikke længere er aktuelle, eller links som er behæftede med fejl, som du bør rette. Nogle links kan du rette ved at kontakte udbyder, og andre kan ikke rettes.

Har du et særligt uheldigt links, som du ikke kan fjerne, bør du overveje om du kan lave noget andet fyld, der placerer sig ovenover det uheldige link. Så flytter du fokus.
Det kan være du skal oprette en twitterprofil, en profil på about.me, en Google profil eller du laver din egen blog. Fyld som er værdifuldt og på medier, hvor mange færdes. Det giver Google høj værdi, og vælger at placere højt på sine søgninger.

Det er et område du kan vælge at fordybe dig i, det kaldes søgeoptimering – SEO.
Der findes efterhånden meget skrevet om det, som ikke-specialister kan forstå, og umiddelbart anvende.

Vedligehold dit personlige brand

Har du i din tid som jobsøgende, brugt en del tid på de sociale medier for at opbygge et personligt brand, vil det være ærgerligt, helt at slippe det. Særligt når du ikke ved, om du får brug for dit netværk inden længe, når du er i en tidsbegrænset ansættelse.

Sæt tid af i løbet af ugen, til at være tilstede på de sociale medier. For eksempel en halv til en hel time søndag aften, hver anden uge. Her får du optimal opmærksomhed, da der er stor trafik søndag aften. Besvar mails, kommenter i debatter, og del gerne din nye viden, du får på job. I statusopdateringer eller i forskellige fora. Beslut dig for hvordan du forsat vil fokusere på de sociale medier.

Udbyg dit netværk internt og eksternt

Sørg for at udbygge dit netværk, og ikke bare med  nye kollegaer. Sørg også for at knytte netværk udenfor dit job. Måske du skal sætte et mål for hvordan og hvad. Så bliver det lettere for dig, når du ikke har så meget tid til det længere.

Et beskrevet mål kan være: Connecte med 2 nye mennesker udenfor min branche hver uge. Yderligere connecte med mindst 2 rekrutteringskonsulenter hver måned. Du ved selv bedst, hvad der er mest realistisk for dig.

Når du netværker på dit nye job, så fortæl dine kollegaer, du er på de sociale medier, og spørg, om de også bruger dem. Fortæl også gerne bredt du er korttidsansat, når du præsenterer dig. På den måde er det langt lettere at spørge om jobåbninger internt, når din ansættelse er ved at løbe ud.

Opdater dine kompetencer

I løbet af din ansættelse får du nye kompetencer, og skaber nye resultater.
Sørg for løbende at opdatere dine profiler, du har. Minimum på LinkedIn, Jobindex, og også gerne på Jobnet. Og på Jobnet kan du sørge for, at dit cv bliver ved med at være aktivt. Normalt bliver dit Jobnet cv automatisk passiv, når du kommer i arbejde. Du kan i stedet vælge at gå aktivt ind og gøre det søgbart.

Når du løbende sørger for at opdatere dine profiler, vil de også rangere højere i en søgning. Komme højere op på listen over søgeresultater, når der foretages en søgning på dit jobområde.

Og husk også de interne kurser i din nye ansættelse. Dem bør du også huske at opdatere med. Det er et område jeg oplever mange kandidater overser værdien af.

Høst overskud og glæde

Vigtigst af alt, nyd dit nye job, at du for en tid ikke behøver at tænke i jobansøgninger, og tilfredsstille din a-kasse og jobcentret. At du kan koncentrere dig om dit job, din familie og din fritid. Høst overskud og energi og glæd dig over din succes. At du er lykkedes med job.

Når du holder fast i disse 5 områder, kan du ikke undgå at stå stærkere, hvis du atter skulle blive jobsøgende.