Få et knivskarpt og godt resume på dit cv

godt resume på dit cv

At skrive et godt resume på dit cv, der samtidig også er knivskarpt, er noget der udfordrer de fleste voldsomt. Fordi du på ganske få linier skal opsummere, og fortælle præcist og konkret, hvem du er som fagperson. Og altså ikke hvem du er som person.

Så hvad skal du fortælle i dit resume?

Når du vil skrive et godt resume på dit cv, bliver det svært for mange. For hvordan oplever du dig selv, hvis du skal fortælle? Og hvad betyder noget for dig? Det er de informationer, som er umiddelbart tilgængelige, og som mange tager udgangspunkt i, når man skal skrive et resume.

Hvor gammel du er, hvordan din familie ser ud, hvor du har været i din erhvervskarriere, og så måske lidt om din fritid. Det kan de fleste meget hurtigt fortælle noget om. Men er det nu det, en arbejdsgiver har brug for at vide?
Nej – desværre. En arbejdsgiver er interesseret i, på få sekunder, at kunne få et indtryk af dine faglige og personlige kompetencer, i forhold til det opslåede eller søgte job. For dernæst at vurdere, om han fra dit resume, skal læse resten af dit cv, og måske din ansøgning.

Sådan læser og forstår du en jobannonce udtømmende

Dit resume er døren til jobsamtalen

Kort sagt kan man sige om et resume, at det er døren til dit ansøgningsmateriale. Om dit materiale bliver læst eller ej. Da de fleste vil starte med at læse dit resume, for dernæst at vurdere, om du er en kandidat der passer til den ledige stilling. Og indeholder resuméet ikke det, som læseren efterspørger, kan ansætteren finde på at kassere hele dit gode materiale, uden at have læst resten.

Derfor er det uhyre vigtigt, du er meget grundig med dit resume, så du får et godt resume på dit cv. Så skriv det, og lad det eventuelt ligge en dags tid, og vend så tilbage til det, og skriv det færdigt. Dit resume bør være essensen af dig som fagperson. Hvis man kunne lave en suppeterning på dig, hvor man komprimerede og skar alt overflødigt fra.

Og hvordan laver du så et godt resume?

Når du skriver, bør du sætte dig ind i modtagerens behov, og hvilke informationer, læseren har brug for. Og vær opmærksom på, om det du fortæller i din resume, er det ansætteren efterspørger, når han skal ansætte en med din baggrund. Og husk også på, at dit resume og din ansøgning skal hænge sammen. Det du fortæller i din ansøgning, skal man også kunne læse noget om i dit resume – og omvendt.

Brug for hjælp til at skrive en uopfordret ansøgning? Se her hvordan du kan gøre det

Model til at opbygge et resume

Hvis du stiller dig selv følgende 4 spørgsmål, og dernæst besvarer dem enkeltvis, får du råteksten til dit resume. Når spørgsmålene er bevaret, skal du i gang med skære teksten til, så den max. fylder 8 til 10 linier. Ved at fjerne fyldord, og skære overflødig tekst fra, så dit resume bliver specifikt og konkret.

Få inspiration til at skrive gode tekster, med klare budskaber

Brug disse 4 spørgsmål til at skrive dit resume med

  1. Hvad er det du gør?
  2. Hvordan gør du det?
  3. Og hvor gør du det?
  4. Og med hvad gør du det?

Når du har besvaret disse spørgsmål, har du grundmaterialet til et godt resume på dit cv.

3 eksempler på et godt resume på dit cv

Her kan du se 3 eksempler på resumer, lavet sammen med kandidater. Og læg mærke til de alle har en overskrift. Den samme overskrift, som er anvendt i ansøgningen. Det giver sammenhæng, og binder cv og ansøgning sammen. Og så er alle tekster skrevet i nutid. Det giver mere handlekraftige tekster.

Brug dette værktøj, til at skrive gode overskrifter, der samtidig skaber billeder hos læseren

Bioanalytiker med speciale i kontrol af fødevarer

Med 4 års studieerfaring fra forskermiljø, har jeg en særlig erfaring indenfor kontrolanalyse på fødevarer. Hvilket betyder jeg har en stor sikkerhed og rutine, i at arbejde efter internationale standarder. Derfor er jeg særdeles godt trænet i bearbejdning af store datamængder, og evner i høj grad at overskue komplekse processer.

Og som nyuddannet bioanalytiker, har jeg den nyeste viden om sygdomme forårsaget af kemisk og biologisk materiale.
Jeg trives godt med at arbejde i et miljø, hvor forskning og faglighed vægtes højt. Og det er min klare opfattelse, at virksomhedens navn også er garant for dette.

Smilende og stærk allround bogholder, der løser opgaven

Med solide kompetencer inden for regnskab, herunder time- sagsregnskab, bogføring samt debitor- og kreditorregistering. Hvor jeg rutineret arbejder med både Concorde C5, SAP og Kompas. Med mere end 24 års erfaring, i kun 2 forskellige regnskabsafdelinger, får i en meget stabil og ansvarsfuld medarbejder. Fra et miljø, der stiller krav til loyalitet, pålidelighed og struktur.

Jeg løser alle typer opgaver i regnskabsafdelingen kompetent, rutineret og altid med mit personlige engagement: Positiv, rolig og smilende med et højt serviceniveau. En funktion jeg nyder stort, og som jeg trives med at skabe resultater i.

Sælger med hjertet – skaber let den stærke kunderelation

Med 21 års erfaring som kørende sælger indenfor turisme til jyske virksomheder. Jeg sælger med hjertet, derfor får jeg let vedvarende og lange kunderelationer, som positivt påvirker virksomhedens salgsresultater markant.

Og så er jeg en god menneskekender, det falder mig let at læse og forstå kundens behov. Uanset hvilket organisations niveau kunden befinder sig på. Jeg arbejder selvstændigt, er meget resultatorienteret og besidder evnen til at arbejde i et team.
Jeg kan lide at have orden omkring mig og er omhyggelig med mine ting. Som person er jeg positiv, energisk, fleksibel, serviceminded og meget loyal.

God arbejdslyst med at skrive et godt resume på dit cv!

 

Stadig udfordret på at skrive dit resume? Lad mig hjælpe dig i mål.