Find job hurtigt, og undgå lang ledighed

Find job hurtigt

Find job hurtigt, ved at inddrage flere områder i din jobsøgning, og samtidig arbejde på flere platforme på en gang.
Over en længere periode har jeg haft kandidater i rådgivning, som havde været ledige i mere end 12 måneder. Alle med meget forskellige uddannelses baggrunde, lige fra ufaglært til akademiker. Og alle med hver deres særlige historie og baggrund for at være ledig længe.

Find job hurtigt med flere muligheder

Her erfarede jeg, at der var en række fælles træk for gruppen. Der var flere muligheder, som de ikke benyttede i deres jobsøgning, og som sammenlagt kunne have betydning for, hvor hurtigt de kom i job. Og det var tydeligt, at når vi begyndte at arbejde med flere muligheder, begyndte kandidaterne også at komme til jobsamtale, og at få job. Så find job hurtigt, ved at lade dig inspirere af de 10 afprøvede råd.

1. Professionelt billede på dit cv

Sørg for at have et portrætbillede, der ligner dig i dag.
Fotograferet på en neutral baggrund.
De fleste arbejdsgivere foretrækker at kunne se et billede af ansøgeren. Det foreligger der flere undersøgelser på.

2. Lav et resume på dit cv

Et resume, der kort fortæller om dine faglige og personlige kompetencer.
Ikke et resume, der peger bagud. Et resume, der kun fortæller hvad du har gjort i tidligere job.
Sørg for dit resume matcher det job du søger, og det jobmål du har sat dig.
Et resume er ofte det første, der læses i et ansøgningsmateriale. Og mangler det, kan du risikere, dit ansøgningsmateriale springes over, da det er for besværligt for læseren at danne sig et hurtigt overblik over hvem du er.

3. Uddan dig

Når du er ledig, er det vigtigt du sørger for at din viden er opdateret. Når du ikke længere har en arbejdsplads hvor du bliver opdateret automatisk. Som ledig vil du være i konkurrence med jobsøgende, der er i job, og som arbejdsgivere kan opleve mere attraktive, netop fordi de er opdateret.
Når du uddanner dig, udviser du også initiativ, og vil være mere attraktiv for en arbejdsgiver.
Uddannelse, kan være alt lige fra et kursus du får på jobcenteret, e-learning fra din a-kasse, et webinar eller noget helt andet. Det kan så men også være en virksomhedspraktik, du vælger bevidst, fordi du her kan få erfaring med et nyt arbejdsområde. Det vigtigste er du løbende uddanner dig.

4. Udvis initiativ

Det vækker opsigt, og anerkendes af mange. Det giver positiv omtale, og kan have betydning for at komme i job. Det kan være på de sociale medier, hvor du tilbyder din hjælp gratis. Og på den måde er med til at brande dig.
Det kan også være en arbejdsgiver du henvender dig til uopfordret. En arbejdsmand henvendte sig til en stor lagervirksomhed i sommerperioden, fordi han ikke kunne overskue at gå hjemme i ferien. Han spurgte, om han måtte komme og feje – bare gå til hånde. Og han ville gøre det gratis. Han fik job som pladsmand, og har nu haft job i 2 år samme sted.

5. Brug de sociale medier i din jobsøgning

Tag de sociale medier i brug i din jobsøgning. Sørg for din LinkedIn profil er opdatereret, og begynd at netværke. Er netværk svært for dig, så opsøg undervisning eller 1:1 rådgivning.
Når du begynder at netværke på de sociale medier, bliver du synlig på en helt anden måde, og vil ikke i samme grad konkurrere med andre, når du søger job.
Selv nyuddannede, der har været ledige meget længe, kan med stor fordel begynde at bruge sociale medier. Jeg har oplevet at flere, der aldrig har været til jobsamtale, begynder at komme til jobsamtaler, når de tager det redskab i brug. Lige meget om det er LinkedIn eller Facebook.

6. Efterlad spor på nettet

Søger du job indenfor kreative fag eller som programmør, er det af stor betydning, du kan dokumentere din viden og det du har lavet. Det kan være links til hjemmesider, blogs eller andet, hvor man kan se og opleve hvad det er du formår. Sørg for at efterlade links på din LinkedIn profil. Eventuelt også i dit traditionelle cv.
Overraskende mange glemmer denne mulighed, og det er så ærgerligt.

7. Vedligehold dit fag

Har du været ledig i mere end et år, vil du have et hul i dit cv. Sørg for at dække disse huller med en virksomhedspraktik, et job med løntilskud eller frivilligt arbejde.
Skal en arbejdsgiver vælge mellem 2 ledige, hvor den ene intet har lavet i en længere ledighedsperiode, og den anden kandidat har, er valget ikke svært.

8. Del dig på de sociale medier

Del din viden på de sociale medier.
Hjælp dit netværk, når de bedre om hjælp. Og skriv artikler der giver værdi for dit netværk at læse.
En rigtig god måde at skille sig ud på positivt, da de er meget få, der skriver artikler. På den måde arbejder du med dit brand, og dit netværk vil tale om dig, og måske endda anbefale dig. Du vil også opleve at dit netværk vokser.

9. Sæt billede på dine statusopdateringer i din nyhedsstrøm

Sørg for det er billeder med stop effekt. Billeder som bryder den grå nyhedsstrøm.
Det kan være billeder du selv laver, simple blyantstegninger eller et billede du køber i et billedbureau.
Du vil få langt mere opmærksomhed, når du understøtter dit budskab med et billede. Især, hvis du søger job på de sociale medier.

10. Vær sammen med andre

At være ledig opleves af de fleste som meget ensomt. Og mange oplever at miste energi, fordi det opleves så ensomt. Overvej hvordan du får energi? Skal du finde et jobsøgningsnetværk, drikke netværkskaffe med nye mennesker eller skal du have en buddy eller mentor?
Nogle a-kasser og jobcentre kan tilbyde mentorer, lige som de kan have undervisning i at netværke og drikke netværkskaffe. Du kan også benytte LinkedIn til at finde en buddy, en sparringspartner og person der er jobsøgende lige som dig.

Find job hurtigt, ved at forandre din jobsøgning

Find job hurtigt, ved at tage fat i de redskaber, der giver mening for dig. Men du skal selvfølgelig ikke arbejde med alle 10 områder på en gang. Og når du går i gang, vil du uden tvivl opleve, det forandrer din jobsøgning.

God arbejdslyst med din jobsøgning.