Få gratis efteruddannelse på dit CV

Gratis efteruddannelse på dit cv.

Du får her 7 alternativer til traditionel efteruddannelse, du kan benytte dig af som ledig. Når du gerne vil have gratis efteruddannelse på dit CV. Efteruddannelse, som indenfor flere fagområder, kan løfte dit CV. Og som du selvfølgelig også kan bruge, i din jobsøgning på de sociale medier. 

Alternativer, når jobcenteret ikke kan hjælpe dig

Er du ledig, er det meget oplagt bruge din ledighedsperiode effektivt, til at få nye kompetencer. Med den gratis 6 ugers jobrettede uddannelse, du kan få gennem Jobcenteret.
Men falder du uden for målgruppen, fordi du er for højtuddannet, vil du få afslag.

Se om du har adgang til 6 ugers jobrettet uddannelse.

Og har du ikke selv økonomi til at betale for at få et kompetence løft, kan det være, du oplever ikke at have andre muligheder, hvis du gerne vil have gratis efteruddannelse på dit CV.
Men hvis du nu vælger at tænke ud af boksen, har du faktisk flere muligheder, end du lige forestiller dig. For hvad vil det sige, at få nye kompetencer? Er det udelukkende noget som du får, ved at tage et kursus eller en ny uddannelse du betaler for?

Nye kompetencer er nye kompetencer

I min optik handler et kompetenceløft vel om at få ny viden eller nye færdigheder. Der betyder du enten kan løse dine arbejdsopgaver bedre, eller at du kan løse helt nye arbejdsopgaver.
Og nye kompetencer er vel nye kompetencer, uanset om de er underbygget af et bevis fra en uddannelsesinstitution.

Du skal blot være sikker på, at det er troværdigt, og at du kan stå inde for din nye kompetence.
At det ikke blot er en teoretisk læring, men at du også formår at omsætte den i praksis på dit job.

Skab en ramme for at få gratis efteruddannelse på dit cv

Før du går i gang, så sæt dig et tydeligt og præcist mål, for hvad du gerne vil opnå i din ledighedsperiode. Så bliver det langt lettere for dig, at nå dit mål, og få den rette gratis efteruddannelse på dit CV.
Da det kan være, du er nødt til at sammensætte dit kompetenceløft, af mange små brikker.
Fordi de gratis muligheder ofte kun forærer lidt af gangen.

Du får her en række afprøvede alternativer, jeg alle kan anbefale dig:

Webinarer med fagspecifikke emner

Kan du ofte finde i din fagforening eller a-kasse.
Og tilbyder din a-kasse eller fagforening ikke det, der passer til dit arbejdsområde, kan det være en overvejelse, at kigge på andre a-kasser og fagforeninger. Især hvis dit arbejdsliv har forandret sig meget, siden du meldte dig ind.
Så kan det være en mulighed at skifte. Det er gratis, og det kan du altid – også når du er ledig.

Oversigt over alle a-kasser i Danmark.

IBA Erhvervsakademi Kolding har et nyhedsbrev du kan tilmelde dig. I dette nyhedsbrev tilbyder de fra tid til anden gratis webinarer, der fungerer som reklame, for deres uddannelser.

De tilbyder webinarer indenfor: Ledelse og Human Resource, online marketing, personlig udvikling, projektledelse samt eksport.
Og deres webinarer er alle af høj kvalitet. Så du kan sagtens forsvare, at skrive det på dit CV.

IBA Erhvervsakademi Kolding’s emneopdelte arkiv med webinarer.

Når du deltager i et webinar, tilmeldes du automatisk deres nyhedsbrev.

Gå-hjem møder

Kan du også være heldig at finde i dit feed på LinkedIn. Det er ofte virksomheder der tilbyder det, som en del af deres markedsføring. Som regel er det møder af højt fagligt niveau, og selve markedsføringen er af meget begrænset omfang.

Du kan også finde mødeformen hos CA A-kasse, og her behøver du ikke være medlem, for at deltage. Så længe du møder op, er det gratis at deltage. Bliver du forhindret, og glemmer at melde afbud, koster det dig dog et gebyr.

På deres tidligere gå-hjem møder har de f.eks. haft oplæg om: Annoncering på Facebook, Social Selling, personlig branding på LinkedIn, det gode arbejdsliv og hvordan du kan blogge dig til job.

Se kalenderen med CA’s mange gå-hjem møder.

Brug dine afslag som adgangskort til kurser

Har du fået en del afslag, og har du fulgt op på dem, har du fået fakta, du kan benytte dig af på Jobcenteret. Især hvis svarene, du har fået, er at du mangler noget fagligt. Og er det et fagområde, der findes på positivlisten, kan du måske få et kursus bevilliget.
Denne mulighed er selvfølgelig kun aktuel, når du søger indenfor dit eget fagområde.

Find den seneste opdaterede positivliste her.

Vær opmærksom på, at positivlisten opdateres hvert halve år.

Virksomhedspraktik som kompetence løft

I nogle brancher findes der arbejdsopgaver eller IT-systemer, som du kun kan lære som ansat i branchen. Har du ingen erfaring med disse, uanset du har den rette uddannelse og erhvervserfaring. Så vil du altid være i konkurrence med ansøgere, der har lidt flere kompetencer end dig, når du søger job.

Så brug en virksomhedspraktik, til at få erfaring med funktionerne. Og få på denne måde gratis efteruddannelse på dit CV. Vælg i stedet at se virksomhedspraktikken, som en form for kursus. Du tilbyder din arbejdskraft i en kort periode, i bytte for den viden du mangler.

Virksomhedspraktikken bliver på denne måde et samarbejde med 2 jævnbyrdige parter. I stedet for et ophold i en virksomhed, hvor du som praktikant kan opleve at være gratis arbejdskraft.

Sæt mål for din virksomhedspraktik og få optimal læring.

Brug for hjælp til en kontakt, når du søger virksomhedspraktik?

Spørg evt. på dit Jobcenter, om de har en virksomhedskonsulent der kan hjælpe med kontakter i branchen. Lige som flere a-kasser er også begyndt at ansætte konsulenter, der netværker med erhvervslivet. Muligvis kan din a-kasse også hjælpe med en kontakt.

IT kurser indenfor mange forskellige fagområder

De fleste fagforeninger eller a-kasser giver dig gratis adgang til onlinekurser.dk indenfor forskellige fagområder. Dog kan der være lidt forskel på de tilgængelige kurser, da der primært gives adgang til kurser, der er relevante for de fag, fagforeningen eller a-kassen repræsenterer.

Det kan være kurser indenfor MS Office, sociale medier, sprog, økonomi og IT-sikkerhed.

Her kan du få gratis adgang til onlinekurser.dk

Efter gennemført kursus, kan du få et kursusbevis, du kan bruge til at vedhæfte, når du søger job.
Så her kan din gratis efteruddannelse på dit CV, ligefrem verificeres.

Kurser hos din brancheorganisation

De fleste brancher har en brancheorganisation eller en interesseorganisation. Her kan du som regel finde både betalingskurser og kurser der ikke koster noget. Og kan også her få gratis efteruddannelse på dit CV.

Arbejder du f.eks. indenfor HR eller beskæftigelsesområdet, er Cabi en organisation, der jævnligt tilbyder relevante kurser.
Det kan være: Hvordan man nedbringer sygefravær, hvordan man fastholder seniorer på arbejdspladsen eller hvordan man nedbringer mobning på arbejdspladsen.

Tilmeld dig Cabi’s nyhedsbrev, nederst på deres hjemmeside.

Kurser på akademisk niveau fra The Open University

Ønsker du gratis kurser med mere tyngde, kan du vælge OpenLearn fra The Open University.
Her finder du kurser fra 1 til 100 timers varighed, på akademisk niveau.
Og alt er på engelsk

Du kan vælge mellem kurser indenfor mange fagområder – og niveauer.
Hvor et kursus består af både læsestof og opgaver, som skal løses.

Når du har gennemført et kursus, har du mulighed for at downloade et deltagerbevis,
du kan vedlægge dit cv. Og for nogle kurser kan du også downloade et digitalt badge,
du kan bruge på dit cv og på LinkedIn.

OpenLearn fra The Open University

Del din nye viden på sociale medier

Når du har fået ny viden, er det meget oplagt at begynde at skrive content, indhold, på det eller de sociale medier, du benytter mest i din jobsøgning.
Du kan også vælge at skrive artikler om området. En artikel har som regel længere levetid, end content i feedet. Og kan derfor også indgå, som en del af en ansætters vurdering af din faglighed, hvis du checkes på sociale medier, før en jobsamtale.

Er du særlig omhyggelig, og arbejder med søgeord, vil din artikel også dukke op i søgehistorikken på Google, når der søges på det indhold, du skriver om.

Sørg for at dit CV er levende og i bevægelse

For hver ny læring du får, er det væsentligt at få det skrevet på dit CV.
Så du fremstår proaktiv og helt opdateret. Og samtidig viser, du ikke lader en ledighedsperiode bremse dig. At du forstår at finde nye løsninger, selv når noget umiddelbart ikke er muligt.

Så sørg for at holde dig i bevægelse, så du forbliver attraktiv, når du er undervejs mod dit næste job.