Lav en god overskrift til din ansøgning, der huskes

God overskrift til din ansøgning 1

Synes du det er svært at lave en god overskrift til din ansøgning, og ender du ofte med at skrive vedr. ledig stilling som arkitekt? Så skriver du sikkert lige som mange andre, der søger den samme stilling. Og skiller dig ikke positiv ud.

Hjælp til at lave en god overskrift

Skil dig i stedet ud, med en god overskrift til din ansøgning. Og kom øverst i bunken af interessante ansøgninger, som nærlæses. Det handler om at vække interesse og sælge dig selv bedst muligt. Og det starter allerede med den første sætning.

Hvad er en god overskrift?

En god overskrift, bryder med standarden, som ofte er ”vedr. ledig stilling”. Den skaber opmærksomhed, gør læseren nysgerrig. Og så er den tilpasset jobkrav, og fortæller også lidt om hvem du er. En overskrift som fortæller, hvad arbejdsgiveren får ud af at ansætte dig.

Hvordan laver jeg en god overskrift?

Er sikkert dit næste spørgsmål. Jeg vil gerne dele min metode med dig. Først taler kandidaten og jeg sammen, om hvordan overskriften skal være. Skal den foreslå nye opgaver, passe til et opslået job eller er det en uopfordret stilling der skal søges. En overskrift indeholder: 1 nøgleord 1 – 2 beskrivende ord om dig og måske 1 personlig værdi – altid skrevet i nutid.

Nøgleordet

Jeg starter med nøgleordet, og bygger på undervejs. Skal du søge et job som designer, så starter du med ordet designer, der her er nøgleordet.

Beskriv dig selv

Dernæst skal du beskrive dig selv med et eller 2 ord. Jeg stiller ofte spørgsmålet: ”Hvordan er du som designer?” Nogle kandidater kan svare på det, og sætter hurtigt ord på. For eksempel hurtig, nyskabende, farverig, har forstand på bogstaver og banebrydende. Andre bliver tomme i blikket.

Hjælp til at beskrive dig selv

Lykkedes det ikke at finde ord, så hjælper det som regl, hvis du prøver at forestille dig, jeg er vikar for dig, i den stilling du skal søge. Hvordan ser du så, jeg arbejder som dig, når jeg er vikar? Spørger jeg. Så kan de fleste begynde at sætte ord på.

Udvælg de bedste ord

Nu skal du udvælge de bedst beskrivende ord om dig. Du har måske nævnt 5 forskellige ord, du oplever passer godt til dig som designer. De bedste ord, er som regl også dem med mest energi i. Det kan også være ord, du mærker tydeligere eller som lyder stærkere end andre. Du sidder nu med ordene designer, farverig og forstand på bogstaver.

Brug for en personlig værdi i overskriften?

Hvis du oplever der mangler noget blandt de udvalgte ord, kan det være du også skal have en personlig egenskab med.

Liste med uddybede personlige kompetencer

Det kan være ordet lattermild. Nu har du ordene designer, farverig, forstand på bogstaver, lattermild. Så når du binder ordene sammen, til en god overskrift til din ansøgning, får du sætningen:

Lattermild og farverig designer med forstand på bogstaver

Når du har denne overskrift, har du også en disposition til din ansøgning. Hvor du kan fortælle om din erfaring med typografi, hvilke designs du har løst samt hvilken medarbejder du er.

Eksempler på overskrifter

Nederst kan du se eksempler på overskrifter jeg har lavet i samarbejde med kandidater, der enten har fået job eller er i gang med et brancheskift. Hvor overskriften også har hjulpet kandidaten til at søge langt mere kreativt end tidligere.

Inspiration til et brancheskifte: 3 måder du kan gøre det på

Skal jeg besvare telefonen og løse dagens opgaver – med et smil?

Den kreative overskrift, der foreslår at løse nye opgaver. Opgaverne uddybes i ansøgningen. Kan både bruges til opfordrede og  uopfordrede ansøgninger. Overskrift anvendes til brancheskifte af kandidat med 5 års ledighed. Der netop er blevet afklaret til at søge i nye brancher.

Vedholdende og grundig IT-tekniker med mere end 10 års erfaring

En overskrift tilpasset en ledig fleksjobber. Kandidat med mere end 4 års ledighed. Fik job med uopfordret ansøgningsmateriale, hvor denne overskrift indgik.

Sådan kan du skrive en uopfordret ansøgning

Effektiv, energisk og empatisk jobkonsulent, der brænder for at vejlede

En passioneret jobkonsulent, der ville fortælle hvordan hun gik til opgaven, og hvordan hun arbejdede. Kandidat med mere end 1 års ledighed kom til flere samtaler med ansøgningsmateriale, hvor denne overskrift indgik, og fik også job.

Iderig, kommerciel og faglig stærk designer

Overskrift tilpasset stillingsbeskrivelse, og som samtidig beskrev ansøgerens erfaring. Kandidat med mere end ½ års ledighed, fik job med ansøgningsmateriale, hvor denne overskrift indgik.

Held og lykke med at lave en god overskrift til din ansøgning.

 

Brug for hjælp til at skrive din ansøgning? Se hvordan jeg kan hjælpe dig