Moderne networkingFor at lykkes som jobsøgende, er det væsentligt du lærer at bruge dit netværk. Da jobsøgning i dag, langt mere drejer sig om at kunne sælge sig selv, hvilke personer du kender, og hvilke relationer du er i stand til at skabe.

 

Rekruttering af nye medarbejdere mere netværksbaseret

Det bliver mere og mere almindeligt, at job besættes via netværk. Gennem personlige anbefalinger af potentielle kandidater, eller ved korte statusopdateringer på sociale medier. Hvor der ikke er nogen stillingsbeskrivelse bag, ud over de få ord, du kan se på opdateringen. Men selvfølgelig også via uopfordrede ansøgninger, hvor det fordres du er i stand til at skaffe informationer om virksomheden, gennem dit netværk.

Generet er der 3 områder, der er vigtige at arbejde med, når du vil netværke.

Din tilstedeværelse på de sociale medier

Du bør som minimum have en profil på LinkedIn. Og over tid, kan det være interessant for dig, at begynde at arbejde med personlig branding. Tidligere var det udelukkende virksomheder, der var optaget af at brande sig, og skabe brands, for at blive husket for noget bestemt. I dag bliver det mere og mere almindeligt, at også enkeltpersoner benytter sig af det.

Prøv for eksempel at interessere dig for Morten Vium, en ung fyr, der underviser og rådgiver i LinkedIn. Eller Tonny Mikkelsen, der er virksomhedskonsulent for Jobcenter Ikast-Brande. I alt hvad de gør, kommunikerer de det samme budskaber ud, igen og igen. Og på den måde bliver de kendt for nogle specielle kernekompetencer.

Netværkskaffe, en ny kontaktform

Netværkskaffe er en kontaktform, hvor du inviterer dig selv på en kop kaffe hos en nøgleperson. Når du har brug for at lære nye brancher at kende, skaffe ny viden, lære nøglepersoner at kende eller brande dig selv i forhold til en potentiel jobåbning.

Da formen er relativ ny, og fremmed for mange, kan det være en ide at læse om det, eller tale med andre, som allerede har gjort sig erfaringer med området. For at lykkedes med formen, kræver det planlægning og at du helt klart ved, hvad det er du vil have ud af dine møder.

Opsøg forskellige fysiske netværksmøder

En anden måde at netværke på, er at opsøge arrangementer, hvor du ved, der kommer interessante nøglepersoner. Potentielle arbejdsgivere eller medarbejdere fra virksomheder, du gerne vil ansættes i. Det kan være messer, receptioner, gå-hjem møder og faglige netværk. Hvor nogle er gratis, og andre koster noget at deltage i. Og her er LinkedIn et fantastisk redskab til at finde disse arrangementer.

Du får det bedste resultat ved at kombinerer alle 3 former, da ingen af delene kan stå alene. Hvor det stærkeste redskab, på vej mod nyt job, altid vil være det personlige møde.